Siirry pääsisältöön

Pókemon-muija

Muija on tunnetusti aina ollut innovatiivinen ideanikkari, joka ratsastaa nykytrendien aallonharjalla. Esimerkiksi viime keväänä muija otti käyttöönsä sellaisen uutuuden kuin mobiilipankin. Toki tätä käyttöönottoa joudutti ne lukuisat kotipankin viestit, jossa kerrottiin tunnuslukukorttipalvelun loppuvan. Mutta kuitenkin, ihan etunenässä oli muija oli tässäkin jutussa.

Kun muija kuuli uudesta mahtavasta kännykällä pelattavasta pelistä, Pókemon Go:sta, muija ei epäröinyt hetkeäkään. Hän harkitsi vain kolmen vuoden verran, ja tarttui ripeästi toimeen tutustuakseen tähän uuteen maailmanlaajuiseen ilmiöön. Trendsetteri kun on.

Teille, jotka vielä uinutte, ettekä tiedä nykymaailmasta tuon taivaallista, kyse on virtuaalitodellisuuteen sijoittuvasta pelistä, jossa pyydystetään ja koulutetaan Pókemoneiksi kutsuttuja otuksia. Kai. Tai niin muija on ainakin ymmärtänyt. Tuo virtuaalitodellisuus kuulostaa niin perhanan hienolta, joten se on ainakin uskottavan oloinen selitys.

Sitä ei koskaan tiedä, missä
 Pókemon vaanii.
Pókemonien maailmaan muija sukelsi yhdessä lapsiensa kanssa. Ja huomasi kohtuullisen nopeasti,että nuo nappulat pesevät äitinsä pelin oppimisnopeudessa mennen tullen. Hieman se kyllä närästi, mutta minkäs sille mahtoi. Saipahan kysyttyä joltakin neuvoa.

Peli ei ole kuitenkaan pelkästään nuorten juttu, vaan sitä pelaavat monenikäiset lapsista senioreihin. Sen muija hoksasi, kun hän sai Hop Lopissa lisävinkkejä peliin erään lapsen kaverin mummolta. Tenavien mekastaessa liukumäissä ja pallomerissä, minä ja mummo tutkittiin kännyköitä päät yhdessä.

Mummo antoi syväluotaavatan esittelyn monista pelin hienouksista. Välillä löytyi kysymyksiä, johon ei löytynyt vastauksia. Tällöin piti pysäyttää Pókemon-expertti, eli mummon lapsenlapsi liukumäen alapäässä ja kysyä neuvoa. Muijan virtuaalitajunta laajeni samaa tahtia kuin universumi.

Metsäpolut ovat ihania paikkoja
 metsästää Pókemoneja.
Nyt runsaan kuukauden pelaamisen jälkeen muijan on todettava, että koukussa ollaan. Mikäs sen ihanampaa, kuin heitellä pokepalloja jos jonkinäköisen öttiäisen päälle. Ja mikä parasta, tässä pelissä ei tapeta, vaikka välillä vähän taistellaankin. Veri ei roisku, eikä päät katkeile. Kun Pókemon häviää taistelun, se pyörtyy.

Metsissä on samottu lasten kanssa useamman kerran pokejahdissa, ja useampi kilometri on tullut talsittua. Jopa nuo määenjaksaenääkävellämennäänkotiin -tapaukset ovat kipitelleet kilometrin toisensa perään näiden virtuaaliotusten perässä. Jännää ja terveellistä.

Ja ei, me ei siis poimita metsässä mustikoita. Me heitellään pokepalloja ja taistellaan Pókemoneilla. Mustikat hankitaan torilta tänä vuonna. Shame on us. Tai ehkä sittenkin Go, Go, Pókemon Go. 






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Automuija

Muija pitää autoista. Silloin, kun ne siirtävät muijan paikasta a paikkaan b mutkattomasti, ongelmattomasti ja mukavasti. Valitettavan usein kuitenkin käy niin, että tässä siirtymäprosessissa tapahtuu jos jonkinlaista yllättävää.  Muija on vahvasti sitä mieltä, että aivan kuten tietoteknisillä laitteilla, myös autoilla on luonne. Pirullinen luonne. Niistä on erittäin mukavaa aiheuttaa omistajalleen harmaita hiuksia tavalla tai toisella.  Ensinnäkin, autot haistavat ylimääräisen rahan. Tai hetken, kun rahalle olisi todellakin muuta käyttöä. Muija muistaa erityisen katkerana opiskeluaikojen säästämisprojektin, jonka tuloksena muija sai poikaystävänsä kanssa talteen kaksituhatta markkaa. Junnuille tiedoksi, tällaistakin rahaa on joskus ollut. Erään muijan oppilaan sanoin: "Se oli se raha, mitä oli ennen vanhaan."  Ja kyllä, heti kun auto kuuli tästä upesta säästösaavutuksesta, se pirulainen peruutti parkkipaikalla ohikulkevan auton kylkeen. Poikaystävällä ei ollut osuutta asiaan

Muijasynergiaa

 Synergialla tarkoitetaan yleensä kahden tai useamman tekijän kumuloituvaa yhteisvaikutusta. Että lopputulos on jotakin enemmän kuin osiensa summa. No, muija osaa kumuloitua. Ainakin pihahommissa.   Kun kivimuijalle tarjotaan kiviä, hän ottaa kiviä. Koska, no. Ne on kiviä. Daa! Tämän on huomannut myös muijan kaveripiiri, joka ahkerasti tägäilee muijaa erilaisiin annetaan kiviä -ilmoituksiin. Tällainen kodittomien kivien pelastaminen on tuottanut tulosta, ja muijan pihassa komeilee lisäkivi, jos toinenkin.  Kun viime keväänä Facebookin roskalavaryhmässä tarjottiin muurikiviä (ajatelkaa, kiviä pidetään roskana!), muija merkittiin julkaisuun. Muijalla ei vielä siihen mennessä ollut ollutkaan pihassa sellaisia kiviä, joten tottahan toki ne täytyi hakea pois kuleksimasta.  Muija päätti, että kivet kannetaan sivupihalle rinteen päälle, koska sinne tulee muurikivistä hieno kukkapenkki. Niinpä muija haki uskollisella Amperallaan uudet suloiset kivet kotiin. Koska uskollinen Ampera ei ole ihan

Automuija muistelmat

Muijan elämässä on ehtinyt käydä jo useampi auto. Joitakin autoja muija muistelee lämmöllä, ja niitä toisia sitten toisenlaisella tunteenpalolla. Erityisesti parikymppisenä tuli ajeltua autoilla, joiden luonteessa oli enemmän tai vähemmän saatanallinen vivahde. Mistäköhän lie tällainen johtui. Mahdollisesti siitä laihasta opiskelijan budjetista, joka sai auton näyttämään sitä kiltimmältä mitä pienempiä numeroita siinä tuulilasin lapussa oli.  Yliopistoaikanaan muija teki töitä Kotipizzassa. Vakiotyöpaikka oli opiskelukaupungin keskustassa, mutta välillä muija kävi tekemässä keikkaluontoisia visiittejä naapurikuntiin. Tällaisiin visiitteihin tarvittiin sitten se uskollinen paskiainen, joka takalokarit mutkalla kuljettaisi muijan vääntämään pitsaa nälkäisille arjen sankareille. Selvyyden vuoksi tiedoksi, että uskollinen paskiainen on auto, joka uskollisesti muistaa olla mahdollisimman paskamainen perheenjäsen.  Erään kerran muija oli taas naapurikunnan pitseriassa iltavuorossa syksyn pim